Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

در چند سال اخیر، می‌توان یکی از تغییرات در حوزه فرهنگ و رسانه را فیلم‌های سینمایی و داستانی برای نمایش خانگی دانست. پیش از نمایش‌های خانگی، تولید سریال منحصرا در دست صدا و سیما بود و برای دیدن سریال‌های غیر صدا و سیمایی، مخاطب باید به سریال‌های خارجی رو می‌آورد یا اینکه حق انتخاب دیگری نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نمایش‌های خانگی این فرصت را ایجاد کرده که مخاطبان ایرانی حق انتخاب سریال‌های ایرانی که خارج از صدا و سیما تولید می‌شوند را داشته باشد اما این سریال‌ها چه نوع سبک زندگی را ترویج می‌کنند؟ و چرا برای مخاطب جذاب می‌شوند؟

این سریال‌ها معمولا به داستان‌هایی می‌پردازند که می‌توانند مخاطب را از زیست روزمره پر تنش خود بیرون بکشند. سریال‌هایی که لوکیشن‌ها و خانه‌های زیبایی دارد، همه در این فیلم‌ها شیک‌پوش و زیبا هستند، اگر آشپزی می‌کنند همه آشپزهای ماهری هستند، اگر مدل باشند یکی از بهترین مدل‌های دنیا می‌شوند، اگر پولدار هستند از پولدارترین‌ها هستند و خلاصه اینکه بازیگران آن به هر کاری که دست بزنند مطمئنا موفق خواهند شد. این سریال‌ها همان چیزی را نشان می‌دهند که در زندگی مردم عادی هیچ جایی ندارد و فاصله با آن برای مردم عادی فاصله‌ای نجومی اما جذاب است و در واقعیت این سریال‌ها ارتباط چندانی با زندگی واقعی مردم ایران ندارد. همه آن‌ها راننده، ماشین شیک، مدیریت کارخانه‌های بزرگ را دارند در حالی که فقر در جامعه ما آنچنان ملموس شده که بسیاری از مردم برای گذران زندگی خود باید چند شغله باشند و این تصویر از زندگی لوکس هیچ انطباقی با تصویر واقعی کشور ما ندارد.

«عاشقانه» و «دل» در یک مسیر

شاید برایتان پیش آمده باشد که چند قسمت میانی سریالی را از دست داده باشید و با تماشای چند قسمت بعد متوجه شوید که هیچ اتفاق خاصی را از دست نداده‌اید و می‌توانید بدون برگشت به قسمت‌های قبلی ادامه سریال را ببینید و حتی چند قسمت دیگر را هم تند تند جلو بزنید. اتفاقی که اگر در سریال‌های نامی جهان رخ دهد گره‌های ناگشودنی بسیاری در داستان برایتان باقی خواهد گذاشت. بسیاری از سریال‌های خانگی با همین شرایط ساخته شده و برخی از آن‌ها یک فاصله جدید از میزان ضعیف و تصنعی بودن با دیگر ساخته‌های شبکه نمایش خانگی را خلق کرده است. سریال «عاشقانه» که چندی پیش در نمایش خانگی پخش شد، داستانی را در میان شخصیت‌هایی از طبقه مرفه جامعه روایت می‌کرد که دغدغه‌هایشان شبیه به مردم جامعه نبود. منوچهر هادی سازنده این سریال بود. کارگردانی که گویا متوجه شده است نمایش خانگی می‌تواند برایش سود بیشتری داشته باشد چرا که بعد از سریال «عاشقانه»، «دل» را ساخت تا باز هم تبلیغاتی در بیلبوردهای شهر داشته باشد.

منتقدان «دل» را از «عاشقانه» سریالی ضعیف‌تر می‌دانند که حتی بازی مصنوعی بازیگران آن به چشم می‌آید. داستان این سریال، عشق‌های قدیمی است که به تازگی هم را پیدا کرده‌اند، زندگی‌های جدید شکل گرفته را نابود می‌کنند. اگر از نقدهایی که به فیلمنامه، شخصیت‌پردازی‌های کلیشه‌ای، بازی‌های مصنوعی، افراط در استفاده از موسیقی بتوان چشم‌پوشی هم کرد از داستان تکراری آدم‌های پولدار زندگی منوچهر هادی نمی‌توان به راحتی گذشت. شخصیت‌هایی که با مردم خود زندگی نمی‌کنند و گویا پس از سریال «عاشقانه» منوچهر هادی فهمیده است در «دل» هم باید از مردم دورتر شد تا بتوان سود بیشتری کرد.

کارگردان‌ها به دنبال چه هستند؟

کارگردانان و تهیه‌کنندگان بسیاری به سمت ساختن سریال‌های شبکه خانگی رو آورده‌اند. داستان‌هایی که غالبا تکراری و سطحی هستند، مشکلات شخصیت‌هایشان عجیب و غریب است و همگی از یک سطح رفاه خوبی برخوردار هستند. ممکن است خانواده‌ای در این میان باشد که اوضاع مالی نه چندان خوبی داشته باشند اما مشکل آن‌ها هم به سرعت حل می‌شود و به خیل خوشبخت‌های سریال اضافه می‌شوند. مسائل اجتماعی که هر روزه جامعه ما با آن‌ها درگیر است در هیچ کدام از این سریال‌ها جایی ندارد و تنها یک طبقه خاص سوژه ساخت فیلم‌های کارگردانان شده است که دغدغه‌ها و سبک زندگی‌ آن‌ها را با ساخته‌های فرهنگی به دیگر مردم حقنه می‌کنند. فیلم و سریال‌هایی که نشان می‌دهد ذهن کارگردانان و نویسندگان آن‌ها نیز از دغدغه مردم خالی است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سریال دل سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۸۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاشقانه «نیلگون» با مثلث فروتن، حجار و درخشانی می‌آید

«نیلگون» عنوان نخستین ساخته سینمایی حسین سهیلی‌زاده است که آن را بعد از ساخت ۲۳ سریال تلویزیونی و سریال خانگی «مانکن» در سال ۱۳۹۸ جلوی دوربین برده است.

به گزارش فیلم‌نیوز، مراحل آماده سازی این فیلم با شیوع ویروس کرونا و نیمه تعطیل شدن سینما‌ها همزمان شد و بعد از آن به دلیل ترافیکی که در اکران فیلم‌ها ایجاد شده بود فرصت نمایش به دست نیاورده بود.

این فیلم حالا قرار است بعد از گذشت ۴ سال از صبح چهارشنبه نوزدهم اردیبشهت ماه روی پرده سینما‌ها برود.

«نیلگون» راوی یک درام عاشقانه است که در آن بازیگرانی، چون محمدرضا فروتن، میترا حجار و سام درخشانی به ایفای نقش پرداخته‌اند. آنهایتا درگاهی همراه با همایون ارشادی دیگر نقش‌آفرینان این فیلم هستند.

حسین سهیلی‌زاده فیلم «نیلگون» را بلافاصله بعد از ساخت سریال «مانکن» جلوی دوربین برد و بعد از آن نیز دو سریال خانگی دیگر به نام‌های «ملکه گدایان» و «عقرب عاشق» را کارگردانی کرد.

فیلم «نیلگون» به تهیه‌کنندگی ایرج محمدی و سرمایه‌گذاری ایمان نیکنام تهیه و تولید شده است.

دیگر خبرها

  • شکایت آموزش و پرورش از یک سریال نمایش خانگی
  • شکایت آموزش و پرورش علیه یک سریال‌ نمایش خانگی و درخواست توقف پخش آن
  • عاشقانه «نیلگون» با مثلث فروتن، حجار و درخشانی می‌آید
  • شکایت آموزش و پرورش از یک سریال‌ نمایش خانگی
  • آموزش و پرورش علیه یک سریال نمایش خانگی شکایت کرد
  • آموزش و پرورش از یک سریال نمایش خانگی شکایت کرد
  • شکایت آموزش و پرورش علیه یک سریال نمایش خانگی
  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شوها را می‌بینند
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شو ها را می‌بینند